Amsterdam Tourist Guide Guide du tourisme à Amsterdam Toeristische gids van Amsterdam

Amsterdam


 


Amsterdam

 

Amsterdam is de financiële en culturele hoofdstad van Nederland, maar staat vooral bekend om zijn open en tolerante atmosfeer. Met het Wallen District, de coffeeshops en zijn “alles kan, alles mag”-mentaliteit, vormt Amsterdam een van de meest relaxte steden van Europa.

Amsterdam ligt in het westen van Nederland en is behalve de hoofdstad, tevens de grootste stad van het land. Het regeringscentrum ligt echter in Den Haag. Amsterdam ligt middenin een polderlandschap, nieuw land dat eerst zee was. Een groot deel van de stad staat dan ook op een fundering van houten of betonnen palen, geslagen in de drassige bodem. De stad staat ook wel bekend als het “Venetië van het Noorden”, door zijn beroemde grachten met de chique koopmanshuizen. De Dam, de plek waar ooit de eerste dam over de rivier de Amstel werd gebouwd, is nu een druk plein. Hier bevindt zich ook het Nationaal Monument, een monument ter herinnering aan alle gevallenen van de Tweede Wereldoorlog.

Gelegen bij de tweesprong van de rivieren de Amstel en het IJ, beschikt Amsterdam over een natuurlijke haven geschikt voor grote zeeschepen. Ook beschikt de stad via het Noordzeekanaal over een rechtstreekse verbinding met de Noordzee, terwijl het Amsterdam-Rijnkanaal een goede aansluiting biedt op het Duitse achterland. Dit maakt Amsterdam tot een van Europa ’s belangrijkste handelsknooppunten. Amsterdam kan zich verder bogen op één van de oudste handelsbeurzen van Europa en staat bekend als een belangrijk centrum van de diamantindustrie. Veel nationale en internationale bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor, waaronder Philips en Heineken. Het toerisme is heel belangrijk voor Amsterdam, elk jaar wordt de stad door zo’n 3,5 miljoen mensen bezocht. Amsterdam is goed bereikbaar, zowel over de weg als per spoor en beschikt over een eigen luchthaven: Schiphol. Maar Amsterdam is bovenal werelds meest fietsvriendelijke stad.

De grootste trekpleisters van de stad zijn toch wel het Rijksmuseum en het van Gogh Museum. Daar zijn een van de mooiste kunstcollecties ter wereld te bezichtigen. Ook het Anne Frank Huis mag hier niet vergeten worden. Met zijn rijke geschiedenis, karakteristieke grachten en de beroemde Wallen, heeft Amsterdam iedereen wat te bieden. Voetballiefhebbers kunnen genieten van het spel van Ajax, terwijl anderen juist aangetrokken zullen worden door de vele feesten, waaronder Koninginnedag en de Amsterdam Gay Pride.

Met zijn doelbewuste dwarsheid, zijn relaxte sfeer en zijn smeltkroes van bevolkingsgroepen, behoort Amsterdam tot een van de meest aantrekkelijke steden in Europa, een citytrip meer dan waard.


 

Terug naar boven


  Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Internships Spain
    Internships Spain  


Plan de Amsterdam
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Amsterdam | Nutige informatie | kaarten van Amsterdam | Het weer in Amsterdam | Openbaar vervoer

Monumenten in Amsterdam | Museums in Amsterdam | Nachtleven in Amsterdam | Omgeving Amsterdam | Restaurants