Amsterdam Tourist Guide Guide du tourisme à Amsterdam Toeristische gids van Amsterdam

Amsterdam


 


Amsterdam

 

Reizen naar Amsterdam
Amsterdam behoort tot een van de drukst bezochte steden van Europa en beschikt over uitstekende verbindingen, zowel via de lucht, over land als over zee. Luchthaven Schiphol is de op drie na grootste luchthaven van Europa en beschikt over een snelle verbinding met het centrum van Amsterdam.

Luchthaven
Luchthaven Schiphol ligt 15 kilometer buiten Amsterdam. Voor vliegtuigspotters is er een panoramaterras met zicht op de landingsbanen. Daarnaast beschikt Schiphol over meer dan honderd winkeltjes, cafés en restaurants en over een groot winkelcentrum, het Schiphol Plaza. Door zijn ligging voor de paspoortcontrole, is Schiphol Plaza voor iedereen toegankelijk.

Treinverbinding: De snelste en makkelijkste manier om vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam te reizen, is per trein. Station Schiphol bevindt zich onder de luchthaventerminal. Elke tien minuten vertrekt een trein naar Amsterdam Centraal. Je kunt hier ook opstappen voor andere bestemmingen, zowel nationaal als internationaal. Kaartjes zijn aan te schaffen bij een kaartjesautomaat. Een enkeltje Amsterdam Centraal kost 3,50 euro.

Airportshuttles: elke 10 minuten gaan er busjes vanuit Schiphol naar meer dan 100 hotels in en rondom Amsterdam. Kaartjes kunnen worden aangeschaft in de aankomsthal. Een enkeltje kost 11 euro, voor een retourtje ben je 17,50 euro kwijt. Let op: veel hotels hebben hun eigen shuttledienst, dus vraag dit eerst even na.
Taxi’s: een ritje naar het centrum kost 40 euro.

Vervoer binnen Amsterdam

Amsterdam beschikt over uitstekend openbaar vervoer.  De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in of rondom het centrum en liggen op loopafstand van elkaar. Je kunt ook een fiets huren. Met de auto kan de binnenstad beter worden gemeden; het vinden van een parkeerplaats is een ramp. Aan de rand van de stad bevinden zich diverse parkeerplaatsen, de zogenaamde P +R. Hier kan voor 8 euro per dag worden geparkeerd: dit is inclusief openbaar vervoerverbinding naar het centrum.

Openbaar vervoer
Binnen Amsterdam wordt het openbaar vervoer verzorgd door de GVB. Het kantoor van de GVB bevindt zich tegenover het Centraal Station. Hier kunnen vervoersbewijzen en informatie worden verkregen. Voor verder gelegen bestemmingen kan het beste de metro worden gepakt. Bussen rijden van 6.00 uur tot 3.30 uur. Daarbuiten rijden er nachtbussen. Sinds mei 2010 kan er binnen Amsterdam alleen nog maar worden gereisd met een OV-chipkaart. Ze zijn te koop bij de GVB en op de metrostations. In bus en tram kunnen ze ook ter plekke worden aangeschaft. Oplaad- en ophaalpunten zijn te vinden in een groot aantal tabaks- en andere winkels. Er zijn ook 1-uurs en 24-uurs wegwerpchipkaarten te koop. Trams rijden tot 00.15 uur. Meer informatie over dienstregeling en tarieven via www.gvb.nl.

Stadstour
Een stadstour per bus duurt 1 uur en 45 minuten en voert je langs de mooiste plekjes van Amsterdam. Via een koptelefoon krijg je uitleg over de bezienswaardigheden onderweg. Deze informatie is beschikbaar in 15 talen. Het glazen dak biedt een prachtig uitzicht over de stad (s ’zomers bij mooi weer open). Een bezoek aan een diamantcentrum zit bij de tour in. De stadstour kan worden gecombineerd met een rondvaart over de grachten.
Kosten: 20 euro voor een volwassene, kinderen 10 euro. Via internet betaal je minder: 10,20 euro voor een volwassene en in combinatie met een rondvaart: 16,15 euro.

Rondvaarten

Grachtenbus
Deze buslijn over de grachten rijdt dagelijks tussen 10.00 tot 19.30 uur.  Met vertrektijden om de 40 minuten en met 14 haltes, voert deze bus je via 3 verschillende routes door Amsterdam. Een dagkaart kost 22 euro (kinderen onder de 3 zijn gratis) en is geldig tot aan het middaguur de dag erop. Een rondvaartboot met gids is een perfecte en comfortabele manier om Amsterdam te ontdekken.
Door diverse rederijen worden rondvaarten aangeboden:
100 Highlights cruise Holland Internacional
1-uurs rondvaart door het oude centrum
Prijs: 12,50 euro
City Canal Cruise (CCC)
75 minuten
Prijs: 12 euro

Fiets
Voor 8 euro per dag kun je in Amsterdam bij verschillende bedrijven een fiets huren. Voor meerdere dagen betaal je 4 euro per dag. De belangrijkste opstappunten zijn te vinden bij het Centraal Station, de Dam en het Leidse Plein. De fietsen beschikken over een werkzaam slot. Bij de fiets wordt een kaart meegeleverd met de mooiste routes.

Taxi
Taxistandplaatsen zijn te vinden bij de belangrijkste toeristische trekpleisters, waaronder het Centraal Station, het Leidse Plein en de Dam. Je betaalt een vast startarief van 7,50 euro voor de eerste 2 kilometers, waarna er een kilometerprijs in rekening wordt gebracht die uitkomt rond de 2 euro per kilometer.
City Cab: 0900-6777777
Taxi-bestellen: 06-621240373
TCA Taxi 7x7: 020-7777777
Een goedkoop, echt Nederlands alternatief: de fietstaxi (maximaal 2 personen)

Huurauto
Er zijn in Amsterdam meerdere autoverhuurbedrijven actief. Deze zijn te vinden op Schiphol en op de Overtoom, vlakbij het Vondelpark.

 

Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Internships Spain
    Internships Spain  


Plan de Amsterdam
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Amsterdam | Nutige informatie | kaarten van Amsterdam | Het weer in Amsterdam | Openbaar vervoer

Monumenten in Amsterdam | Museums in Amsterdam | Nachtleven in Amsterdam | Omgeving Amsterdam | Restaurants