Amsterdam Tourist Guide Guide du tourisme à Amsterdam Toeristische gids van Amsterdam

Amsterdam


 


Amsterdam

Even op adem komen van alle stadse drukte? Dat kan in een van de vele Amsterdamse parken. In de grotere parken vind je naast vijvers en fonteinen ook speciaal aangelegde picknickplekken, fietspaden en diverse sportfaciliteiten.

Vondelpark
Locatie: ten zuidwesten van het Leidseplein
Populair bij zowel toeristen als Amsterdammers. De perfecte plek om te picknicken of een ontspannen wandeling te maken. Er treden hier geregeld straatmuzikanten op; op zondagmiddag is er openluchttheater.

Amsterdamse Bos
Locatie: Nieuwe Kalfjeslaan, Amstelveen
Dit park is ongeveer 935 hectare groot en bevat een bijzondere collectie uitheemse bomen. Daar valt ook de prachtig bloeiende Japanse kers onder, een boom die ook erg in trek is bij vogels. De Amsterdamse bevolking komt hier vaak om te fietsen en te wandelen. Ook is hier de gelegenheid om paard te rijden, te vissen, zwemmen, roeien en zeilen.
De entree is gratis

Artis
Adres: Plantage Kerklaan 38-40
Dierentuin Artis is een van de topattracties van Amsterdam. In dit park is het heerlijk vertoeven te midden van standbeelden en waterpartijen.

Hortus Botanicus
Adres: Plantage Middenlaan 2
Deze botanische tuin werd opgezet om de plantencollecties van Amsterdamse kooplui te herbergen. De Hortus beschikt over een indrukwekkende collectie uitheemse planten van over de hele wereld. Ook is hier een driehonderdjaar oude kruidentuin te vinden.
Openingstijden: van april-september
Door de week: 09.00 uur – 17.00 uur
In het weekend: 11.00 uur- 17.00 uur
Van november-maart: 11.00 uur- 16.00 uur

Bloemenmarkt
Amsterdams beroemde drijvende bloemenmarkt is te vinden op de Singel, vlakbij het Muntplein. Een bezoekje aan dit kleurrijke en levendige schouwspel is een must voor elke liefhebber van bloemen en planten.

Omgeving van Amsterdam

Ook de omgeving van Amsterdam heeft genoeg te bieden. De meeste bestemmingen zijn te bereiken met openbaar vervoer.

Paleis Het Loo
Adres: Koninklijk Park 1, Apeldoorn
Paleis Het Loo was tot 1975 het zomerverblijf van de Oranjes. Vanaf 1984 doet het paleis dienst als museum. Het Loo is gebouwd in 1692. Vooral de prachtige hoge hallen en de Hollands-classistische tuin maken een bezoek meer dan de moeite waard. In de koetshuizen is een verzameling oude koetsen te bewonderen.  Openingstijden: di-zo van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Museum Kröller-Müller
Adres: Houtkampweg 6, 6730 AA Otterlo
De collectie van dit museum bestaat uit de nalatenschap van Helene Kröller-Müller en is sinds 1935 in handen van de Nederlandse staat. Je vindt hier onder meer tekeningen, schilderijen en prenten van Vincent van Gogh. Maar er hangt ook werk van Picasso, Seurat, Piet Mondriaan, Manet , Matisse en Ferdinand Léger. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de tuinen rondom het museum: daar staan beelden van Rodin en Henry Moore.
Openingstijden: di-zo van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het museum is maandags gesloten. Eveneens gesloten op 1 januari.

Keukenhof
Locatie: ten Noordwesten van Lisse
Dit bloemenpark met een oppervlakte van 32 hectare kan terecht gerekend worden tot de mooiste tuinen ter wereld. Jaarlijks trekt de Keukenhof in het voorjaar duizenden bezoekers uit de hele wereld die komen kijken naar de ontluikende bollen.
Openingstijden: van eind maart tot eind mei dagelijks geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur.

IJsselmeer/Zuiderzeemuseum
Adres: Wierdijk 12-22, Enkhuizen
De aanleg van de Afsluitdijk en het inpolderen van delen van de voormalige Zuiderzee was ook voor Nederlandse begrippen een ongehoord waterbouwkundig project. In het Zuiderzeemuseum valt te zien hoe het leven eraan toeging vóór de Zuiderzee IJsselmeer werd. Verder kun je hier meer te weten komen over de het roemruchte verleden van de VOC en de walvisvaart. Op het terrein van het museum is een origineel West-Fries dorpje nagebouwd.
Openingstijden: ma-za 10.00 tot 17.00 uur in de maanden april tot oktober
Februari-december alleen open op zondag van 12.00-17.00 uur.

Delft
Dit Oudhollandse stadje ten zuidwesten van Amsterdam is de ideale bestemming voor een dagtrip. Het is beroemd om zijn 17e eeuwse gebouwen en zijn door bomen omgeven grachtjes. Hier komt ook het wereldberoemde delftsblauwe aardewerk vandaan’. Het is mogelijk een bezoekje te brengen aan een van de pottenbakkerijen waar Delftsblauw wordt geproduceerd.

 


Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Internships Spain
    Internships Spain  


Plan de Amsterdam
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Amsterdam | Nutige informatie | kaarten van Amsterdam | Het weer in Amsterdam | Openbaar vervoer

Monumenten in Amsterdam | Museums in Amsterdam | Nachtleven in Amsterdam | Omgeving Amsterdam | Restaurants